רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר, 2012

הקמת מחשב וירטואלי VPC

תמונה
בפרסום זה נתמקד בVPC למרות שיש מספר תוכנות שנותנות מענה דומה. התוכנה חינמית ונוחה לשימוש אך יש לה חיסרון מובהק, לא מאפשרת התקנת לינוקס נכון ליום כתיבת פרסום זה. VPC - או בשמה המלא Virtual PC, היא תוכנה חינמית מבית Microsoft המדמה סביבת מחשב סגורה אשר גוזרת את משאביה מהמחשב המארח. כל התקנה של מערכת הפעלה היא התקנה רגילה ומצריכה רישיון חדש או נפרד מזו של המחשב המארח. בעלי מחשב הכולל מערכת הפעלה Win7 יקבלו רישיון והתקנה מלאה חינם לXP בממשק XP Mode אשר ניתן לקרוא עליו כאן . חשוב להבין שבדיקה שכוללת תעבורת רשת בין שני מחשבים וירטואליים המתארחים באותו מחשב תהיה חסרת תועלת ומיותרת. בפרסום זה אסביר כיצד מקימים סביבה וירטואלית וארחיב בכל שלב לגופו.

תיעוד באגים

תמונה
השבוע נשאלתי לגבי אופן הזנת באגים וחשבתי שמעולם לא רשמתי על דבר זה בפורום שהינו מעוד בסיסי. אז הנה אני מתחיל.... בכל תהליך בדיקות תפגשו סוגים שונים ומגוונים של באגים ברמות שונות. כל באג או דפקט שנחשף בפניכם חשוב לתעד ממספר סיבות, ביניהן; היכולת להריץ בדיקות רגרסיה, מעקב תיקון באגים, סטטיסטיקות על איכות, עדכון אוטומטי לכל המעורבים בפרויקט, מיקוד בדיקות באזורים מרובי באגים ועוד. כל חברה ואופן העבודה וההרגלים שלה וביניהן סוג השרת והתוכנה בה משתמשים. בין אם אתם עובדים עם; Quality Center, OnTime2007, Synergy, Mircrosoft virtual Studio2010 או כל תוכנה אחרת, תיעוד הבאגים תמיד יהיה זהה במהותו ואני אתמקד במה חשוב לדעת ולא על אופן ההזנה הטכני (אותה תרכשו לרב במהלך החפיפה). נתחיל מההבנה שמדובר באנשים ולכן חשוב להיות כמה שיותר מפורט כדי להעביר את המסר למפתח (נסו להיות סובלניים אם המפתח מתלונן שאינו מבין את הבאג וזיכרו שאנחנו מעבירים ביקורות על עבודתו הקשה ולעתים הפניה היא ממקום אמוציונלי). אז אחרי שנגעתי בכל מה שמסביב נעבור לעיקר :

כלי בדיקות - הכל באחד

תמונה
הרבה פעמים אני מוצא עצמי מחפש ברשת כלי בדיקה מתאים לצורך מסוים והפעם אני משתף עימכם כלי שימושי המאגד מגוון של כלי בדיקות שימושיים בממשק אחד. הרבה עצמה, נוחות וחסכון בזמן. הכירו את ה WSCC – כלי שפותח על ידי KLS-Soft בשיתוף   עם NirSoft המאגד מגוון רחב מאוד של כלי מערכת וניתור שימושיים בתחומים שונים; ניתור מערכת, ניתור רשת, ניתור תהליכים, ניתור חומרה ועוד. ניתן להוריד את התוכנה מ הקישור הזה או מ האתר הזה . בנוסף, מי שרוצה להרחיבו עוד ולהוסיף כלי עבודה כמו צילום מסך ואפליקציות נוספות יכול לשלבו עם זה: Portable Apps  והנה לכם  תיק עבודה יעיל, רחב, נוח וכולו בדיסק נייד ( DOK ) אחד.

QA ופיתוח - הסוף למלחמה

תמונה
מאתר www.globalnerdy.com אתם בטח מכירים את הבדיחה הנפוצה הזו (התמונה). אז מנקודת מבטי הבדיחה הזו היא כישלון ניהולי המוביל לכישלון מוצרי והיה שכיח מאוד בעבר. אחד הדברים החשובים ביותר בפרויקטים הינה האינטגרציה בין אנשי אבטחת האיכות (QA) לאנשי הפיתוח (R&D). נושא זה עלה בעבר יותר מבהווה והולך ונעלם מעולם הפיתוח. אנשי הQA לאט לאט מצאו את מקומם בהכרה של המעורבים בפרויקטים בארץ אך עדיין ניתן להיחשף למקרים בודדים המציפים קושי בעבודה בין אנשי QA לאנשי פיתוח.

סביבת בדיקות "נקייה"

תמונה
לא, אינני מדבר על שולחן מבולגן :) בדיקות שונות ומגוונות מבוצעות בכל פרויקט באופן תכוף, שיטתי ואף במשך תקופות ארוכות ללא התחשבות בסביבת העבודה (הרבה חברות בתקופה האחרונה עוברות לעבודה בסביבות ענן אבל את נושא זה אשאיר לפעם אחרת). עבודה בסביבה זו הופכת, עם חלוף הזמן, "מלוכלכת" יותר ופוגעת באמינות תוצאות הבדיקות. נקודות חשובות להבנה : בהליכי בדיקה אנו מבצעים פעולות רבות ומורכבות יותר ממשתמש קצה רגיל. המערכת הנבדקת אינה בשלה, יציבה ותקינה, לכן, סביר שתבצע שינויים לא הפיכים בסביבת העבודה. סבירות גבוהה לשאריות בתיקיות המשתמש המכילות הגדרות מההתקנות קודמת. שינויים בקבצי מערכת ההפעלה בזמן העבודה. חלק מהבדיקות מצריכות מניפולציות ושינויי הגדרות לסביבת עבודה. בדיקות של סביבות עבודה שונות, מערכות הפעלה שונות. התקנה והסרת תוספים לסביבת העבודה לא תמיד הפיכה במלואה. מספר מקרים/נקודות להמחשה : מפתחות רישום ( ברג'יסטרי ) שלא הוסרו כראוי. תיקיות זמניות המכילות קבצי הגדרות, קבצי xml משימוש קודם, קבצי ini וכד'. מניפולציות לסביבת העבודה שלא הוסרו בגמר הבדיקה. התקנת ס

בדיקות וידאו - איפה מתחילים?

תמונה
כיום וידאו הוא חלק בלתי נפרד מחוויית המדיה ברשת ובכל חברה העוסקת בפיתוח חדשני בתחום הבידור, בין אם זה באתר, אפליקציה סלולרית, נטוורקינג וכד', תמצאו עצמכם נדרשים להציג יכולת בדיקות בתחום הווידאו. אז איפה מתחילים ומה חשוב לדעת לפני שמתחילים : שיטות שידור : קיימות היום שתי שיטות בהן ניתן להעביר וידאו ברשת; שיטת הזרמת וידאו ישירה, Steaming. ושיטה ישנה יותר Progressive Download ואף זולה יותר.

כלי בדיקות ביצועים

תמונה
בהמשך לפרסום בנושא בדיקות ביצועים ביקש חבר לעבודה מס' כלי בדיקה לנושא ולכן החלטתי לשתף. רבים הכלים ברשת והשמיים הם הגבול. בנוסף, בהרבה חברות תמצאו שיש כלים פנימיים שנכתבו על ידי המפתח עצמו אך כמה דברים לפני: לשם קבלת נתונים טובים ככל האפשר מומלץ לא להריץ את הכלי בסביבה הנבדקת. מומלץ לבצע את הבדיקה לזמן ממושך ככל שאפשר במסגרת הפרויקט (תלוי בתחום). מומלץ לבחון איזה כלי מתאים ביותר ורלוונטי יותר לבדיקה. עשו ניסיון עם כלי הבדיקה הנבחר פעם, פעמיים לשם היכרות והבנה לשם ניצול יכולתו. להלן מספר אפשרויות זמינות עבורכם :